Index 9 Educació 9 Materials Educatius

EDUCACIÓ

Material Educatiu

Material pedagògic sobre l’aigua adreçat a les escoles del municipi, funcionarà com a sistema de prèstec de 15 dies. Més informació:
https://www.terrassa.cat/recursos-educatius

Veure el dossier de prensa en RODA DE PREMSA INFO AQUÍ

La maleta de l’Aigua de les biblioteques

A càrrec de : Xarxa de Biblioteques de Terrassa i l’OAT.

Inauguració del recurs pedagògic que l’OAT, i la seva Taula d’educació, creat per difondre la Nova Cultura de l’aigua per les biblioteques: La Maleta de l’aigua.

💼💧Aquesta ve acompanyada d’una exposició, també itinerant: “Té gènere l’aigua?” que posa en valor el rol de la dona envers l’aigua i de difusió de la història de l’aigua a Terrassa i del procés de municipalització.

💫Ens van acompanyar diverses persones, entre elles, la directora de la Bd3, biblioteca especialitzada en temes d’aigua, les Dones d’Aigua (activistes i components del Plenari de l’OAT) i la regidora d’educació, Teresa Ciurana, gràcies a tothom per la vostra assistència. 😁💦

Fotos de l’esdeveniment

Foto Joc de l’Aigua

Més informació sobre l’activitat al web de Xarxa de Biblioteques

Article de l’esdeveniment

Fanzines

Feta sota la coordinació d’Enginyeria Sense Fronteres (ESF) i de forma col·laborativa entre diferents actors -TAIGUA, OAT i l’Ajuntament de Terrassa- i finançada per la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

L’exposició està formada per deu plafons per tal de fer sensibilització mediambiental, en concret pel que fa a la situació del dret humà a l’aigua i el sanejament a nivell mundial, l’ODS 6,  l’aigua a Terrassa, l’OAT i els ecofeminismes i la gestió de l’aigua a Catalunya. 

L’exposició restarà en mans de l’Ajuntament de Terrassa, per tal que pugui ser exposada sempre que es cregui oportú.

Més informació a info@oat.cat

LLIBRES, DOCUMENTS, VÍDEOS i EXPOSICIONS

L’alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO de l’Institut Escola Pere Viver, en col·laboració amb TAIGUA,  han estat treballant un projecte sobre l’aigua al mes de maig de 2024. Van centrar aquest estudi en un tema diferent a cada curs:

– 1r d’ESO va analitzar el cicle integral de l’aigua i els problemes i solucions associats a cada fase.

– 2n d’ESO va treballar la diferència entre sequera i escassetat i va proposar com combatre-la després de fer diversos experiments a l’institut.

– 3r d’ESO va centrar-se en la problemàtica de la contaminació de l’aigua i en el paper de les potabilitzadores i les depuradores, que van completar amb una visita a l’ETAP d’Abrera.

Tot aquest treball va quedar plasmat en diverses infografies i cartells, una part dels quals van ser exposats a la Festa del Medi Ambient del 9 de juny de 2024, al Parc de Vallparadís, en un espai que ens va facilitar TAIGUA i que us compartim aquí.